O spletišču

Dostopnost-prostora.si je spletno mesto Geodetskega inštituta Slovenije, na katerem so predstavljene vsebine projekta  “Omogočanje multimodalne mobilnosti oseb z različnimi oviranostmi”. Namen spletnega mesta je uporabniku na enoten, razumljiv in jasen način podati čim bolj celostne informacije o projektu in ciljih projekta.  

Vrste informacij  

Informacije na dostopnost-prostora.si so v slovenskem jeziku. Spletno mesto dostopnost-prostora.si je delno prilagojeno tudi za slepe in slabovidne osebe.   

Dostopnost-prostora.si ima dva vsebinske sklope: 

  • predstavitvene informacije o projektu; 
  • vsebinska področja (na primer ciljne skupine), ki uporabnika vodijo do podrobnih in celostnih informacij o ciljnih skupinah. Tak način predstavitve vsebin uporabniku olajša iskanje želenih informacij, saj te išče po vsebini. 

Skrbniki spletnih strani

Dostopnost-prostora.si je spletno mesto projekta "Omogočanje multimodalne mobilnosti oseb z različnimi oviranostmi", pri čemer vsebine spletnega mesta prispevajo Geodetski inštitut Slovenije in Zavod Beletrina, projekt pa financira Ministrstvo za infrastrukturo. Vsak deležnik je odgovoren za točnost, pravočasnost in pravilnost objavljenih informacij.